Start / Hjemmeopgaver / Selvmedfolelse

Forberedelse til meditasjon 

Her er noen trinn som kan hjelpe deg med å forberede deg til meditasjon, og gjøre det lettere å roe ned sinnet ditt og oppleve mer ro og klarhet under meditasjonspraksisen.

Velg et stille sted
Finn et sted som er rolig og fritt for forstyrrelser, hvor du kan føle deg avslappet og uforstyrret. Du kan for eksempel velge å meditere i et stille rom, i naturen eller på et annet fredelig sted.

Sett av tid
Sett av en fast tid for meditasjon hver dag, og prøv å holde deg til denne rutinen. Dette kan hjelpe deg med å etablere en regelmessig meditasjonspraksis og gjøre det lettere å huske å meditere hver dag.

Finn en behagelig stilling
Velg en stilling som føles komfortabel og støttende for kroppen din. Dette kan være å sitte på en stol, på en pute eller på gulvet i lotus eller halv-lotus stilling. Hvis du velger å sitte på gulvet, kan det være nyttig å bruke en meditasjonspute eller et teppe for å støtte kroppen din.

Pust dypt
Ta noen dype pust før du begynner å meditere for å roe ned kroppen og sinnet ditt. Pust inn gjennom nesen og ut gjennom munnen, og fokuser på å senke skuldrene og slappe av i kroppen.

Still inn intensjonen din
Før du begynner meditasjonen, kan du ta noen øyeblikk for å stille inn intensjonen din for praksisen. Dette kan være å være mer tilstede i øyeblikket, å øve på selvmedfølelse eller å redusere stress og bekymringer. Du kan også velge å lese en kort bønn eller affirmasjon som hjelper deg å fokusere på intensjonen din.

Slå av forstyrrende enheter
Før du begynner å meditere, kan det være nyttig å slå av eller sette på lydløs modus for enheter som kan forstyrre deg, som mobiltelefonen eller datamaskinen.

Vi du ha maksimal effektt?

Det er viktig å ha en regelmessig praksis for å få mest mulig ut av meditasjon.
Prøv å meditere daglig i noen minutter om gangen, og gradvis øke lengden på meditasjonsøkten etter hvert som du blir mer komfortabel med praksisen.

 

Selvmedfølelse mikro meditasjon

Selvmedfølelse mikro meditasjon er en enkel, men kraftfull øvelse inspireret av Kristin Neff ” "Self-Compassion Break", en pioner innen forskning på selvmedfølelse.
 
Selvmedfølelse mikro meditasjon består av å:
  1. gå inn i en meditativ tilstand

  2. stille fire spørsmål til deg selv:
 
Bevissthet om smerte:

Hva føler jeg akkurat nå?

Det første trinnet er å være oppmerksom på smerte eller lidelse du opplever.
 
Dette spørsmålet oppfordrer deg til å anerkjenne og navngi følelsene du opplever i øyeblikket.

Dette innebærer å erkjenne at du har det vanskelig og å tillate deg selv å føle smerten uten å prøve å avlede oppmerksomheten fra den.
 
Ved å være oppmerksom på smerten, kan du lære å anerkjenne dine egne behov og ønsker. Dette hjelper deg med å være oppmerksom og mindful på din emosjonelle tilstand.

Menneskelig forbindelse:

"Hva ville jeg sagt til en venn som gikk gjennom det samme som jeg gjør nå?"

Dette trinnet hjelper deg med å føle deg mindre isolert og mer forbundet med andre mennesker, som kan gi deg en følelse av støtte og empati.
 
Det handler om å huske at du ikke er alene i din smerte. Alle opplever vanskelige følelser på et eller annet tidspunkt i livet, og det er en del av den menneskelige opplevelsen.
 
Dette kan hjelpe deg med å utvikle en mer empatisk og støttende holdning overfor deg selv, og å føle deg mindre isolert og alene i din smerte.

Selvmedfølelse:

Hvordan kan jeg være snill mot meg selv i dette øyeblikket?

Dette spørsmålet oppfordrer deg til å tilby deg selv ord av trøst og støtte.
 
Dette betyr å være snill mot deg selv, i stedet for å være selvkritisk eller dømmende.
 
Dette kan innebære å minne deg selv på, at du gjør det beste du kan under omstendighetene.
 
Du kan spørre deg selv hva du trenger i øyeblikket, og deretter gi deg selv det du trenger.
 
Det kan være å gi deg selv en pause, gi deg selv oppmuntring eller kjerlighet.


Integrering:

"Hvordan kan jeg huske å være mere snill mot meg selv i mitt daglige liv?"

Det fjerde trinnet handler om å integrere selvmedfølelse i din daglige praksis.
 
Dette kan hjelpe deg med å være mer bevisst på å bruke selvmedfølelse som en grunnleggende holdning og tilnærming til livet ditt.
 
Det innebærer å huske på at selvmedfølelse ikke bare er noe du gjør når du har det vanskelig, men en grunnleggende holdning du kan ta med deg i livet ditt.
 
Du kan reflektere over måter å integrere selvmedfølelse i din daglige rutine, som å sette av tid til å meditere eller å minne deg selv på å gi deg selv støtte og oppmuntring gjennom dagen.
 
Ved å praktisere selvmedfølelse regelmessig, kan du lære å være mer tålmodig, empatisk og omsorgsfull overfor deg selv, og oppleve større trivsel og psykisk helse på lang sikt.
 
 
 
 
 
 
 
Innehaveren av denne internettsiden er ikke lege, og kan etter lov om alternativ behandling ikke gi lovnad om bedring eller helbredelse av noen sykdom eller lidelse, psykisk eller somatisk. Innehaveren tilbyr behandling ved hjelp av hypnose, veiledning til selvhypnose og mindfulness slik at du selv kan gjennomføre den behandlingen du ønsker.
DANSK HYPNOSE Stavanger | Org.nr: 922 209 871 | Boganesveien 10, 4030 Stavanger - Norge | mail@danskhypnose.dk